V letošnjem šolskem letu se je na tekmovanje iz angleščine za 7. razred, ki ga je organiziralo Slovensko društvo učiteljev angleškega jezika (IATEFL), prijavila 1 skupina učencev: Nika Arnšek, Laura Fijavž in Luka Kričej.

Ustvariti so morali 3-4 min. video na temo “UNITED WE STAND, DIVIDED WE FALL”.

Tekmovalci so morali razmisliti, o pomenu solidarnosti, sodelovanja, vzajemne pomoči in življenja v skupnosti. Tekmovalna komisija je iskala kreativne izdelke, ki so se navezovali na vprašanja medsebojnih odnosov, sodelovanja in pomoči v različnih socialnih okoljih. Filmčki so morali prikazovati pomen medsebojnega sodelovanja in prednosti le tega ter težave s katerimi se soočamo, ko delujemo nepovezani.

Pri izdelavi scenarijev in videoposnetkov so morali slediti zelo natančnim navodilom in kriterijem ocenjevanja (vsebina, slovnica, besedišče, intonacija, izgovorjava, čas, scenarij, tehnična izvedba) ter v posnetke vključiti ogromno dela, ponovnih poskusov in montaž.

Na državno tekmovanje, ki se je zaključilo 21. 3. 2024, se je uvrstila ena skupina.

Nika, Laura in Luka so bili pri ustvarjanju posnetka zelo uspešni, saj so osvojili zlato priznanje na državnem nivoju in se uvrstili na 3. mesto med 156 skupinami. 

Iskrene čestitke za trud in osvojena priznanja!

Mentorica: Katja Zatler