Spoštovani starši!

Veseli me, da v torek, 26.1.2021 odpiramo vrata šole za učence od 1. do 3. r.

Odločitev je bila sedaj nepričakovana, saj je bila naša regija (Savinjska) do nedavnega v črnem območju. Sistem pa že poznamo in smo ga spomladi brez večjih težav preizkusili. Danes bom zapisala nekaj ključnih informacij, več pa bo sledilo v prihodnjih dneh.

  1. Vsa higienska priporočila, vstopanje v šolo, organizacija prehrane ostanejo nespremenjena – striktno upoštevanje navodil in skrb za ZDRAVJE. V šolo vstopajo zdravi učenci!
  2. Učenci bodo razporejeni v matične učilnice (v svojem mehurčku). Za podaljšano bivanje in jutranje varstvo vas prosimo, da ga koristite v obsegu, ki je nujen. Tu je sedaj razlika, saj bomo morali tudi pri teh dejavnostih učence ločiti (razširjen program).
  3. Uporaba mask je za učence zahtevana samo v skupnih prostorih (ko so v razredu so lahko brez).
  4. Prehrana bo organizirana v celoti (zajtrk in malica v učilnici, kosilo po razporedu v jedilnici). Prijave ostanejo takšne, kot so bile pred zaprtjem šol. Če bi želeli prijavo spremeniti (odjaviti ali prijaviti) individualno kontaktirajte tajništvo.
  5. Glede prevoza vas ponovno pozivamo, da zanj poskrbite sami (tako bodo učenci bolj varni). Šolski prevozi bodo organizirani, a na bus bo lahko vstopilo manjše število otrok – z maskami).

Ne skrbite glede postopnega vračanja. Učitelji se zavedamo, da bo potreben prehod, ki bo omogočil, da se bodo učenci dobro počutili.

Moja želja je, da se čimprej vrnejo tudi ostali učenci, a varno vračanje je vsekakor postopno.

Hvala vsem za razumevanje.

O podrobnostih vas obvestimo tudi preko elektronskih naslovov.

Andreja Ocvirk, ravnateljica