V petek, 21. 10. 2022, smo se z učenci, ki obiskujejo Rap dejavnosti Gremo mi po svoje in Kdo si upa podali na pot od šole do vasi Lutrje. Po uri hoje smo prispeli do Kmetije “Pri Pušjek”, kjer smo skupaj z gospo Sonjo Gaber najprej zakurili krušno peč in zamesili testo za kruh. Gnetli smo in dali maso vzhajat.

Medtem, ko smo čakali da testo naraste, smo v gozdu nabrali veje in dračje ter napravili dvojno pagodo. Ko smo končali s pripravo ognja se je krušna peč že zagrela in vsak je z lopato dal svojo štručko vanjo.

Prišel je čas za prižig ognja. Ko smo čakali na svoje štručke in da se naredi dovolj oglja za peko krompirja smo igrali nogomet in se skrivali v gozdu, kjer smo najdli gugalnico in jo nekaj ur preizkušali, če je dovolj močna tudi za največje izmed nas. Je bila, je bila 🙂

Zdaj pa nas je čakalo še najslajše delo. Z lopato je vsak iz peči vzel svojo štručko in dal peči krompir na žerjavico. Pečenega smo posolili in mu dodali maslo. Napekli smo ga toliko, da smo ga odnesli še tistim, ki so nas čakali doma.

Dogovorili smo se, da ponovno pridemo tam naokoli, ko zapade sneg, saj je tam ravno pravšnji hrib za…

 

…ja, za marsikaj 😉