V sredo, 24. 5. 2023, je v IKC-ju v Šentjurju potekala prireditev Zlati bralec. Vsako leto jo organizirata OZPM Šentjur in društvo Bralna značka Slovenije, namenjena pa je učenkam in učencem, ki imajo radi … no, knjige in branje, seveda!

Letos je to prestižno lovoriko prejelo sedem devetošolk in devetošolcev, le-ti so: Nena Sovinc, Ajda Preskar, Iva Zabukovšek, Lara Tovornik, Teja Zabukovšek, Gašper Pevec, Filip Madžarič. Na fotki stojijo od leve proti desni.

Vsem iskreno čestitamo in držimo pesti, da jih bo veselja do branja držalo vse tja do penzije.

Da ne pozabimo, za obilico smeha ter humornega prikrojevanja literarne zgodovine je poskrbel Boštjan Gorenc – Pižama. To je tisti v zeleni majici v sredini fotke. Je kar faca drugače, se je pa danes baje zbudil že zelo zgodaj. Čisto levo je ga. ravnateljica, Andreja Ocvirk, čisto desno pa knjižničar in mentor. Sta bila zraven. Oba rada bereta, ko najdeta čas. Kdo je oseba desno zgoraj na TV-ju, žal ne vemo. 

Branje ne škoduje očem, saj imajo na fotki očala le štirje od desetih (če ne štejemo neznanke s TV-ja). Zatorej, berite, ljudje!

Za plonk ceglce in copy/paste obnove kliknite dotično povezavo in se ne posvetujte z vašo učiteljico slovenščine ali s famacevtom.