Vsako leto razpiše Cinkarna Celje likovni natečaj z določeno temo. Letos so učenci pri izbirnem predmetu Likovno snovanje 2 in pri RAPu-Likovne delavnice ustvarjali kapljice s posebnimi barvicami, ki se s čopičem razlijejo v barvne površine. Sodelovali so: Brglez Klara, Dečman Mija, Fidler Neža, Hudolin Ines, Krajnc Sara, Plahuta Tilen,  Siter Lara, Zabukovšek Klara, Zdolšek Zala, Arnšek Nika, Gorjanc Nejc, Klasič Ajda in Kramarič Anže.

V galeriji si lahko ogledate njihove zanimive izdelke.

Namen natečaja je bil , da se učenci med ustvarjanjem z akvarelnimi barvami zavejo, kako je pomembna ta tekočina za življenje na planetu Zemlja.

Ob zaključku natečaja bodo zbrali 150 kapljic z motivi vode, ki jih bodo sestavili v podobo 150 let, kolikor praznuje Cinkarna Celje prihodnje leto. Z akcijo bodo tako v prihodnjih mesecih obeležili visok jubilej podjetja, ter tako opozorili na odgovorno ravnanje z vodo, kjer šteje prav vsaka kapljica.

V četrtek, 18. maja 2023 smo bili povabljeni na slavnostno podelitev diplom. Učenka 8. razreda, ZALA ZDOLŠEK je bila posebej nagrajena za svojo sliko kapljice. Ker so celotno prireditev tudi snemali, si lahko del oddaje ogledate (OŠ Ponikva pri 7:20).

Ostali udeleženci so prejeli simbolna darilca v obliki modre kapljice.

Mentorica: Špela Kotnik