Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Učenci od 6. do 9. razreda so ta način dela že imeli pred počitnicami. Sedaj bodo tudi učitelji, ki poučujejo učence od 1. do 5. razreda stopili v stik z učenci, oziroma njihovimi starši. Z delom na daljavo pričnemo v ponedeljek, 9.11.2020.

Včeraj zvečer smo prejeli tudi okrožnico, s katero nas obveščajo, da se bo na nivoju občin organizirala preskrba prehrane (kosil) za učence, ki imajo subvencionirano prehrano (kosilo zastonj). Moram vas opozoriti, da bo v naši občini za to določena ena od šol v Šentjurju, kar pomeni, da kosilo prevzamete v Šentjurju. Zaenkrat je to OŠ Hruševec (oz. Vrtec Hruševec). Če to pomoč potrebujete, se morate nujno PRIJAVITI in sicer na elektronski naslov info@ponikva.si ali telefonsko, v tajništvu šole: 059 696 240. Prijavite se do petka, 6.11.2020, do 14.00. ure. Podatke bomo posredovali naprej in vas obvestili o morebitnem prevzemu kosil.

V primeru, da bo šolanje na daljavo potekalo dlje časa, se lahko na topli obrok še naročite naknadno in sicer do četrtka (do 15.00) v tekočem tednu, za prejemanje kosil v naslednjem tednu. Velja za vse, ki imate subvencionirano kosilo. Če bodo kakšne spremembe, vas bomo sproti obveščali.

V pozivu je opredeljen tudi naslednji kriterij za upravičenost do brezplačnega toplega obroka:
Brezplačni topli obrok pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na
osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). Brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Ostanimo skupaj, čeprav smo na daljavo. Želim vam vse dobro in vas lepo pozdravljam.

Andreja Ocvirk