V četrtek, 21. 9. 2023, so se učenke in učenci predmetne stopnje odpravili na Šmohor. Hrib Šmohor ni “mačji kašelj”, saj je visok kar 784 metrov in se nahaja v bližini Laškega.

V jutranjih urah smo se z avtobusom odpeljali do vznožja hriba, natančneje do vasi Tremerje, kjer smo se obuti v “gojzarje” podali na pot. Kaj kmalu smo ugotovili, da pot ni le položna, ampak postaja vedno bolj strma. Še dobro, da smo v nahrbtnikih imeli malico, ki nam je dala zagon za preostale višinske metre in narisane markacije, ki so kazale pravo pot.

Po dobri uri in pol hoje smo prispeli do vrha, kjer se nahaja dom na Šmohorju. Do konca smo izpraznili zaloge iz nahrbtnika, se odpočili, poklepetali s prijatelji in si čestitali za osvojen vrh.

Pot v dolino je potekala hitro in že kmalu smo sedeli na avtobusu, ki nas je odpeljal proti šoli. Bolj ali manj utrujeni smo prispeli na Ponikvo. Če nas bodo naslednje dni nekoliko bolele noge vemo, da so za nami ostali lepi pohodniški spomini, ki kažejo na to, da se z vztrajnostjo da doseči marsikaj.