Učenci 8. in 9. razreda so se v torek, 28. 5. 2024, odpravili v Olimje (Podčetrtek), kjer so preživeli nepozaben športni dan na Footgolfu. Footgolf je zanimiva kombinacija nogometa in golfa, kjer se namesto golfskih palic in žogic uporabljajo nogometne žoge. Cilj igre je udarjati nogometno žogo po igrišču in jo pri tem z najmanjšim številom udarcev spraviti v posebej prirejene luknje.

Med igro so se pomerili v natančnosti in spretnosti, kar je povzročilo veliko smeha in veselja. Vsak zadetek je bil razlog za praznovanje, vsaka napaka (žoga v potoku) pa priložnost za izboljšanje. Vzdušje je bilo sproščeno in prijateljsko, kar je še dodatno pripomoglo k odlični izkušnji.

Poleg športnega tekmovanja so uživali tudi v druženju in pogovorih s sošolci ter učitelji. Po koncu igre je organizator najboljšim podelil medalje. “Piko na i” je ob koncu dopoldneva dodala vožnja z golf avtom, ki so ga vozili učitelji.

Športni dan na Footgolfu je bil za vse nepozabna izkušnja, polna zabave in smeha. Učenci že z velikim veseljem pričakujejo naslednji športni dan, ki bo zagotovo prav tako nepozaben!