Zaradi nastale situacije bo letos otroški parlament izveden drugače. Možnost za izvedbo le-tega je ob koncu šolskega leta ali septembra. Učenci, mladi parlamentarci imate možnost razprav na temo Moja poklicna prihodnost, s štirimi podtemami:

                                            Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine;

                                            Poti do mojega poklica;

                                            Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti;

                                           Slovenija, Evropa, svet pozitivno, negativno, zanimivo.

Izhodišča za razprave najdete na spletni platformi https://opin.me/sl/ , ki je »odprta« do četrtka, 30. 4. 2020. Mladi parlamentarci se lahko v tem času registrirate in oddate svoje mnenje, komentar. Registracija poteka z Google ali Facebook računom in obvezno uporabo nadimka (username oz. »nick-name«).

       

Naši učenci in mladi parlamentarci ste bili, na tem področju, že v šoli zelo aktivni. V prvi triadi ste risali na temo ¨Kaj bom, ko odrastem¨. V drugi triadi ste razmišljali o ¨Poklicih prihodnosti¨. V tretji triadi pa ste izvedli anketo vezano na življenjsko, poklicno pot ¨Karierno orientacijo¨. Prilagam sliki za osvežitev spomina in raziskavo. Pri urejanju in dokončanju raziskave se je, letos že drugič, izkazal naš vesten osmošolec Domen Senker, iskreno se mu zahvaljujem.

                             

Rezultate raziskave si lahko ogledate na sledeči povezavi Šolska skupnost DOMEN

Irena Mlakar, mentorica šolske skupnosti