V četrtek so učenci po jutranji telovadbi odšli na delavnico Moj zemljevid, kjer so spoznavali svoj zemljevid čustev; preko igre so se naučili spoprijemati s prijetnimi in neprijetnimi čustvi in se podali na čutno-senzorno pot. Precej učencev se je z velikim navdušenjem preizkusilo tudi v vožnji s kajakom po morju. Po počitku so v rahlem vetriču poletela tudi padala, ki so jih izdelali sami in pri tem urili ročne spretnosti. Seveda zopet niso pozabili na učenje plavanja v notranjem in zunanjem bazenu ter kopanja, potapljanja in igranja v morju. Za zaključek dneva pa še talenti, na katerih so sodelovali tudi naši učenci in še večerni disku v sobah, pri katerem so iskrice v očeh otrok zasvetile najmočneje.

Ob koncu tedna smo na področju plavanja učitelji beležil velik napredek učencev, saj so le-ti v dopoldanskem in popoldanskem delu dni na Debelem rtiču marljivo plavali. Dosegli so lepe rezultate – kar tri zlate delfinčke ter kupico srebrnih ter bronastih.

Prijetno utrujeni smo v petek po plavanju in kosilu vsi sodelujoči skupaj z učenci zapustili Debeli rtič. Bogatejši za nove izkušnje, nova spoznanstva in nepozabne trenutke.