Dragi učenci, spoštovani starši, vsi sodelavci!

Nestrpno pričakujemo začetek šolskega leta 2021/22. Prvi šolski dan pričnemo v sredo, 1.9.2021, ob 8.30.uri in z dejavnostmi zaključimo ob 12.10.

Posebej se veselimo 21 prvošolcev, ki bodo prvič prestopili šolski prag. Skupaj z njihovimi starši jih bomo sprejeli na ploščadi pred šolo, kjer bo tudi uvodni pozdrav ravnateljice in župana občine Šentjur.

Ostale učence pričakujemo prav tako ob 8.30. uri pred šolo, kjer jih bodo na določenih mestih počakali razredniki, s katerimi bodo v skupini vstopili v šolo.

Prvi dan bo namenjen seznanitvi z osnovnimi pravili, organizacijo in življenjem šole v prilagojenih razmerah. Naše osnovno načelo je, da tudi v šolskem letu 2021/22 skušamo izvesti celoten program z določenimi prilagoditvami. Dejavnosti bomo sproti prilagajali razmeram v okolju.

V ŠOLO VSTOPAJO SAMO ZDRAVI! To velja za vse udeležence. Novost, ki velja z letošnjim letom je izpolnevanje pogoja PCT, ki je obvezen za vse, ki vstopajo v šolo.

Starši boste v šolo vstopali samo v nujnih primerih, z zaščitnimi sredstvi in ob izpolnjevanju PCT. Otroke odložite pred vhodom in jih pridite iskat pri vhodu prve triade. Navodila glede uporabe mask že poznamo. Obvezna uporaba je za vse v skupnih prostorih (hodniki in v primeru mešanja). Pri pouku so maske obvezne za učence od 6. do 9.r. Od danes naprej lahko za učence 7. 8. in 9.r. v lekarnah dvignete teste za samotestiranje. Uporaba je priporočljiva in prostovoljna.

Nujna uporaba mask je na avtobusu in kombiju.

AVTOBUSNI PREVOZI: prvi dan avtobus zjutraj vozi po urniku, samo URO KASNEJE – v šoli je ob 8.25. Razvoz domov pa bo potekal takole: ob 12.30 pelje avtobus v obe smeri Lutrje- Dolga Gora ter Ponkvica- Srževica – Okrog. Druga vožnja, prav tako v obe smeri bo ob 14.00. uri.

PREHRANA: poskrbljeno bo za malico in kosilo.

PAZITE NA VARNOST V PROMETU.

Vsi zaposleni se veselimo ponovnega srečanja in začetka novega šolskega leta!

NAJ BO USPEŠNO IN ZDRAVO!

Andreja Ocvirk, ravnateljica