Dne 31. 5. 2024 smo se učenci 5. in 6. razreda podali na ekskurzijo, ki nas je popeljala v čudoviti svet lesarstva, gozdarstva in naravnih lepot. Naša prva postaja je bil Muzej lesarstva in gozdarstva v Nazarjah, kjer smo se sprehodili skozi svet olcarjev, furmanov, žagarjev, tesarjev, mizarjev in splavarjev. Ogled muzeja je bil zelo poučen in nam je omogočil vpogled v pomen trajnostnega ravnanja z naravnimi viri.

Po obisku muzeja smo se odpeljali do Centra Rinka v Solčavi, kjer so nas prijazno sprejeli tamkajšnji vodniki. Predstavili so nam Solčavsko, ki je simbol te čudovite pokrajine. Znano je po svojih prelepih naravnih znamenitostih, kot so visokogorski pašniki, samotne kmetije in čudovite alpske doline. Tu človek že stoletja vztraja na svoji zemlji in se trudi skrbeti za naravo. Območje Solčavskega je tudi del Evropske mreže naravnih znamenitosti Natura 2000 in se ponaša kar z dvema krajinskima parkoma. Vse to priča o njegovem izjemnem naravnem bogastvu in biodiverziteti.

V zadnjem delu ekskurzije smo obiskali slapišče Palenka, ki je priljubljena točka lednih plezalcev, in se nato podali še do enega najbolj obiskanih slapov v Sloveniji, do slapu Rinka. 

Ekskurzija je bila dobra priložnost za spoznavanje naravne in kulturne dediščine Slovenije ter krepitev prijateljskih vezi med učenci.