V petek, 17. 5. 2024, je na atletskem stadionu v Šentjurju potekalo medobčinsko tekmovanje v atletiki. Mlajši učenci (5., 6. in 7. razred) so se pomerili v MAP (mali atletski pokal), ki zajema discipline: tek na 60 m, tek na 300 m, tek na 600 m, skok v daljino, skok v višino in met vortexa. Starejši učenci (8. in 9. razred) pa so se pomerili v VAP (veliki atletski pokal), ki zajema discipline: tek na 60 m, tek na 300 m, tek na 1000 m, skok v daljino, skok v višino, met vortexa, met krogle in štafeta 4 x 100 m.

Da je atletika kraljica športa, priča podatek, da se je tekmovanja udeležilo kar 209 tekmovalcev. Našo šolo je zastopalo 25 atletov in atletinj, ki so se odlično potegovali za najvišja mesta. Prikazali so veliko tehničnega znanja pri posameznih atletskih disciplinah kot tudi gibalne sposobnosti: hitrost, vzdržljivost, moč in natančnost. Okoli vratu so si ponosno nadeli:

  • BRONASTO MEDALJO (Anže Kramarič – daljina MAP, Zala Zdolšek – 60 m VAP),
  • SREBRNO MEDALJO (Zala Pevec – daljina MAP, Anej Strašek – 600 m MAP, Maruša Leber – daljina VAP, Klara Zabukovšek – vortex VAP , štafeta 4 x 100 m VAP (Klara Brglez, Maruša Leber, Taja Zabukošek, Zala Zdolšek),
  • ZLATO MEDALJO (Klara Brglez – 300 m VAP, Ana Mak – vortex VAP).

Pohvaliti moramo tudi vse ostale učence, ki so se udeležili tekmovanja, saj velja rek: “Važno je sodelovati in ne zmagati”.

Matic Podkrajšek (daljina), Tajda Drobnak (600 m), Zoja Hriberšek Vrunč (60 m), Kiara Plestenjak (vortex), Taja Rupnik (višina), Zoja Zdolšek (daljina), Jernej Zdolšek (vortex), Izak Lepej (daljina in 4 x 100m), Tjaš Salobir (60 m in 4 x 100 m), Anja Podkrajšek (višina), Eva Romih Jošt (višina), Eva Tereza Zupanc (60 m), Nik Arzenak (krogla), Urban Bevc (vortex), Vid Potisk (60 m in 4 x 100 m), Tilen Šibal (višina in 4 x 100 m).

Vsem učencem in učenkam, ki so se udeležili tekmovanja, iskreno čestitamo za njihov trud in jim hkrati želimo, da bodo ljubezen do športa prenašali med ostale učence na šoli.

Več o dogajanju si lahko ogledate v galeriji slik.