“Na svetu je mnogo dobrih ljudi

  in mnogo velikih otrok

  in toliko malih, neznatnih stvari

  in toliko dobrih rok.”

                                    (Kajetan Kovič)

Vsakoletna predpraznična tržnica ali kakor smo jo na naši šoli že tradicionalno poimenovali “BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR” je tudi letošnje leto zažarela v svoji ustvarjalnosti, druženju, dobrotah, predvsem pa v dobrih srcih ljudi. Tistih, ki jo pripravljajo, ustvarjajo, prodajajo in  kupujejo s plemenitim namenom, da njihov izkupiček razveseli in pomaga učencem naše šole pri različnih aktivnostih in potrebah.

Prireditev se je pričela s prazničnem kulturnim programom, ki ga je spretno povezoval iskrivi in svetlikajoči devetošolec Rene, ki je s svojimi lučkami in besednimi iskricami popestril program. S svojimi nastopi so množične obiskovalce razveselili plesoči učenci iz 5.a, male pevske zvezdice iz obeh prvih razredov, ki so zapele kar v angleškem jeziku, učenci izbirnega predmeta Ansambelska igra, Šolski bend ter Mladinski pevski zbor, ki ne manjka na nobeni prireditvi.

Gospa ravnateljica je v svojem govoru pohvalila vse učence in učitelje, ki so pridno ustvarjali in naredili domiselne, uporabne in slastne izdelke. Posebno pohvalo je namenila staršem učencev, ki so zopet pripravili bogato stojnico z domačimi izdelki. Njihov izkupiček je v celoti namenjen Šolskemu skladu. Učenci pa niso samo ustvarjali, ampak so tudi spretno trgovali in prodajali na svojih stojnicah. Na koncu  so z velikim veseljem šteli denar v  njihovih blagajnah, ki ga bodo delno (20%) namenili za Šolski sklad, večinoma (80%) pa ga bodo porabili za zaključne ekskurzije in druge njihove dejavnosti in želje.

Božično- novoletni bazar je tudi tokrat žarel predvsem zato, ker je  svojo dobroto in ustvarjalnost združilo toliko malih in velikih rok. Roke, ki ti dajo vedeti, da nisi sam. To pa se popolnoma ujema z zaključno mislijo, ki jo je na zaključku prireditve povedala ravnateljica Andreja Ocvirk, da so bistvene stvari v življenju vedno zastonj.