December je na široko odprl svoje praznične duri in tudi mi smo skoznje veselo zakorakali v pražnjem  razpoloženju. Božični bazar, ki ga uspešno pripravimo vsako leto, smo vzeli za svojega in ponosno lahko trdimo, da je postal že tradicionalen. Stojnice, ki so napolnjevale letošnje prizorišče, so se šibile pod raznovrstnimi izvirnimi izdelki, ki so jih učenci lastnoročno ustvarjali že tedne pred pričetkom dogajanja in ni ga bilo obraza, ki se ne bi zadovoljno oziral po svojih unikatnih stvaritvah.

Seveda brez glasbe in plesa semenj to ni, zatorej je bilo obojega, po dobri stari navadi, v izobilju. Učenci so tudi na tem področju znova dokazali svojo vsestranskost. Praznično okrašeno dvorano, ki je od obiskanosti tudi letos pokala po šivih, je tako prevevalo prefinjeno zborovsko petje, objeli so nas zvoki violine in klarineta, od nekod je prihrumela celo bobnarska solaža, plesalke pa so tradicionalnim božičnim melodijam dodale nove razsežnosti.

Odlično sta se odrezala tudi letošnja voditelja, Julija in Izak. Gospa ravnateljica je v svojem nagovoru poudarila pomen medsebojne povezanosti in sodelovanja, ki še dodatno oživi v predbožičnem času, celoten božični bazar pa je v sebi skrival nadvse preprosto, a hkrati precej globoko sporočilo, ki si ga velja večkrat ponoviti: čar božiča je v vzdušju, toplini in medsebojnih odnosih, ne v količini daril in materialnih dobrinah. Če božiča nimaš v srcu, ga zagotovo nikoli ne boš našel pod smrečico, pa naj bo še tako okrašena.

Naj božič objame tudi vas in vaše najdražje! Na snidenje torej ob letu osorej, božični bazar gre z nami in mi z njim!

Več fotografij si lahko ogledate v galeriji.

Tomaž Kurež