Kdo pravi, da je branje v poznih večernih urah nemogoče?

Učenci I. in II. triade OŠ Blaža Kocena Ponikva že ne, saj so v sklopu projekta Noč knjige z veseljem preživeli leposlovno obarvano noč in tople domače postelje brez težav zamenjali za blazine ter spalne vreče v učilnicah in šolski telovadnici. Ni nas bilo strah in ni nas zeblo, saj nas je grel topel plašč domišljije.

Učenci I. triade so v pravljičnem deževnem vzdušju brali in poslušali pripovedke in zgodbe ter ustvarjali pisane kazalke za knjige, kot tudi čisto prave knjige, ob ilustracijah pa so podoživljali svoje najljubše zgodbe in junake. Učenci II. triade so sodelovali v pogovoru s profesorico in avtorico mladinskih zgodb dr. Tanjo Jelenko, v literarnih delavnicah so ustvarjali lastne (super)junake, krojili so pisane knjižne pripomočke, pekli palačinke, se igrali skrivalnice v temi ter si za nameček ogledali še film. Nekateri so po filmu pred spanjem še nekaj malega prebrali, da so jih črke lažje zazibale v prekratek spanec.

Pravijo, da je dobra knjiga najboljša družba, a v dobri družbi je ta še boljša. In imeli smo se res fino.

Več si oglejte v galeriji.

Mentorji in učitelji I. in II. triade: Branka Zabukovšek, Renata Završnik, Lea Petek, Irena Zevnik, Petra Špur, Jelka Kurež, Barbara Trbovc, Tomaž Kurež