V soboto, 25. 9. 2021, se nas je 26 novopečenih planincev s tremi učitelji in tremi planinci, namenilo na prvi planinski izlet na Rifnik. Dobili smo se na železniški postaji, kjer smo čakali vlak in čakali in čakali in še kar čakali… Po uri in pol smo imeli čakanja dovolj in se odločili, da uberemo drugo pot, in sicer pot na Uršulo.
Predsednik Planinskega društva Slivnica pri Celju, g. Silvo Užmah, ki nas je čakal v Šentjurju, se nam je pridružil na Ponikvi in pot se je začela. Najprej nas je vodila po ravnini, nato navkreber, končala pa se je, čez uro in pol, s skoraj dvestotimi stopnicami tik pod planinsko postojanko na Uršuli.
Planinsko društvo Dramlje nam je omogočilo ogled obnovljene postojanke. Z veseljem smo pokukali v njeno notranjost, se okrepčali ter počasi vrnili proti Ponikvi.
Telefoni nam niso prišli prav samo za fotografiranje, uporabili smo jih kot svetilke, saj nas je nazaj grede že ujela tema.

Ko smo povprašali za razlog zamude našega vlaka so nam razložili, da je med Pragerskim in Račami prišlo do izpada napajanja zaradi pretrganja vozne mreže. Posledično je vlak imel 100 minut zamude.

Vendar nas to ni ustavilo, poiskali smo drugo pot in uživali v druženju 🙂