V soboto, 3. 2. 2018, je na OŠ Litija potekalo finale državnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje. Našo šolo sta zastopali sestri Klara in Nika Zabukovšek.
Obe sta se odlično odrezali.

Tretješolka Klara se je pomerila v prvi starostni skupini in osvojila odlično peto mesto, s katerim se je zavihtela med udeležence meddržavnega tekmovanja.

Devetošolka Nika pa je tekmovala v tretji starostni skupini in osvojila drugo mesto. Na meddržavnem tekmovanju se bo pomerila med dekleti v starosti od sedmega razreda osnovne šole do 4. letnika srednje šole po našem šolskem sistemu. Na tekmovanje se je uvrstila kot najhitrejša računarka v Sloveniji.

Dekleti se bosta na meddržavni ravni pomerili 28.4. 2018 v  Lvovu v Ukrajini.

Več kot očitno je, da Klara že stopa po Nikinih stopinjah, saj nas je Nika uspešno zastopala tako na državnih kot meddržavnih tekmovanjih vse od začetka sodelovanja naše šole na tem tekmovanju. Njen prvi uspeh je bil ravno v tretjem razredu.

Bo že držalo, da je nekaj zapisano v genih. Vsekakor pa vemo, da sta dekleti zelo pridni, vestni in odgovorni in takšne bodo gotovo tudi njune priprave.

Klara in Nika, ponosni smo na vaju in se z vama veselimo novih izzivov.

Iskrene čestitke, smo vajini zvesti navijači!

 

Fotografije

Mentorice krožka