Le kdo bi to bil? Nihče drug kot maček Miško, ki je  kljub svoji starosti še vedno eleganten, prijazen in tigrasto očarljiv. S svojo skrbno lastnico Heleno Štor že tretje leto aktivno sodeluje v Društvu proti mučenju živali (DPMŽ) Celje. Miško šteje 25 let in pol in je trenutno najstarejši mačkon v naši regiji. V Boletini pri Ponikvi, kjer se je skotil, živi ves čas. Ni se rad potepal, ampak je raje delal družbo svoji lastnici v šiviljski delavnici. Zato ni čudno, da je prav on zaščitni znak njenih izdelkov. Zadnjih nekaj let pa kadar jima čas dopušča, obiskujeta otroke in stanovalce v domovih za starejše. S svojim obiskom in dobro voljo jim pričarata občutek domačnosti in nežnosti. Miško je postal tudi medijska zvezda, saj smo ga lahko videli že v mnogih revijah, časopisih in tudi na televiziji. Zato ni čudno, da so ga obiskali tudi učenci 3.a razreda OŠ Blaža Kocena Ponikva in bili nad njim navdušeni.

Galerija
To pa še ni vse, kar so videli na posestvu Štorovih. Miško je hišni muc, a v bližini hiše imajo še občudovanja vreden mini živalski vrt. V njem smo videli Šetlandskega ponija, Altežkega ponija , štiri Himalajske koze in račko Indijsko tekačico. Veliko zanimivega in poučnega je o njih povedal Matjaž Kaluder, ki je tudi velik ljubitelj živali. S Heleno in njeno mamo s skupnimi močmi in z veliko ljubezni skrbijo za njih. Živali pa jim ves ta trud vračajo na svoj ljubeč način.

Obisk pri mačku Mišku in v mini živalskem vrtu je tretješolce očaral. Pogovor o živalih je potekal še ves teden. Učenci so spoznali, da je zelo prijetno, če imamo doma žival. Vendar pa je to tudi zelo odgovorno, saj moramo za njih tudi pravilno in čim lepše skrbeti. Tudi živali so naše prijateljice!

Irena Zevnik