Ponosni smo, da je naša šola ponovno prejela naziv Kulturna šola, ki ga lahko uporablja do 31.8.2025. Svečana prireditev s podelitvijo priznanj je bila v torek, 5.10. 2021 v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Organizirala sta jo JSKD Republike Slovenije in OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, ki je pripravila tudi kulturni program. Vse prisotne so pozdravili ravnateljica šole- Irena Kodela Krašna, župan Občine Ajdovščina- Tadej Beočanin ter direktor JSKD Republike Slovenije- Damjan Damjanovič, ki je priznanja tudi podelil. Podeljen je bil naziv Naj kulturna šola 2021 in priznanja v treh kategorijah, ki so vezane na velikost šole-male, srednje in velike. Podelili so tudi priznanja za posebne dosežke na področju gledališča, folklore, literature, likovne in filmske dejavnosti ter področja varovanja kulturne dediščine.

JSKD ta projekt organizira že petnajst let. Prijavijo se lahko vse šole v Sloveniji, ki izpolnjujejo pogoje razpisa. Namenjen je šolam, da učencem ponudijo različne in kvalitetne kulturne dejavnosti ob katerih se vzgajajo, oblikujejo kulturne vrednote in navade ter ohranjajo kulturno dediščino domačega kraja in tudi širše.

Naziv Kulturna šola je do sedaj prejelo že več kot 300 osnovnih šol iz cele Slovenije. V letošnjem letu je ta naziv prejelo 75 šol. Nekatere šole so naziv podaljšale, nekatere pa so ga prejele prvič. Naša šola je naziv Kulturna šola podaljšala. Prejeli bomo priznanje in novo zastavo, ki jo bomo ponosno izobesili pred šolo.

Hvala in čestitke vsem, ki kakorkoli sodelujete na kulturnem področju!

Irena Zevnik

Galerija