V zadnjem projektu dejavnosti Ekofrajer so se učenci preizkusili v modnem kreiranju. Ustvarjali so obleke iz odpadnega materiala. Pridno so zbirali in prinašali v šolo embalažo, ki običajno konča v smeteh. Pri risanju skic in izdelovanju oblek so bili izjemno kreativni. Oblekam so dodali različne simbole in tako okoli njih spletli zgodbe, ki nas opozarjajo na pomen varovanja in ohranjanja narave.

Izbrali smo tri obleke, ki vam jih predstavljamo in vas vabimo h glasovanju za tisto, ki vas bo z izgledom in sporočilom najbolj prepričala.

Povezava do Padlet-a za glasovanje:

 https://padlet.com/mateja_bevc/modno-kreiranje-iz-odpadnega-materiala-1g1r506fo16b3yuj

 

 

Simboli oblek in njihove zgodbe:

Harmonija narave – obleka, narejena iz recikliranega materiala z živalskim motivom, je simbol zavezanosti k prijaznosti do okolja in živali. Obleka je ambasador narave in živali.

Eko ljubezen – obleka, narejena iz recikliranega materiala, nosi zgodbo o ljubezni in povezanosti. Srčki so simbol ljubezni in skrbi do narave ter opomin na pomembnost recikliranja in ponovne uporabe.

Eko eleganca – obleka iz recikliranega materiala je okrašena s simbolom rožice. Rožica simbolizira lepoto in življenje, obleki pa doda svežino in eleganco.

Hvala za sodelovanje.

                                                                   Ekofrajerji in mentorica Mateja Bevc