Pa smo ga! Zaključili, namreč. Državno tekmovanje v veseli šoli, če že sprašuješ. In to precej v redu. Kar odlično, če ne ostanemo skromi! Pravzaprav smo letos prekosili samega sebe, če se lahko pohvalimo. In lahko se. Tudi letos smo zažgali na polno!

Državno tekmovanje v Veseli šoli je zaradi trenutne situacije in upoštevanja priporočil NIJZ potekalo v sredo, 14. aprila 2021, na matičnih šolah uvrščenih tekmovalcev. V Sloveniji je tekmovalo skoraj 900 tekmovalcev in v petek, 23. aprila, smo tudi mi dobili zlato državno priznanje, ki ga je osvojil nihče drug kot Tosja Turk iz 8. a. Tosja je dosegel vse možne točke in se s tem prebil na prvo mesto zahtevne konkurence v savinjski regiji, za kar ga čaka še posebna nagrada.

Tudi drugi tekmovalci in tekmovalke niso bili od muh! Prejeli so zavidljivo število srebrnih državnih priznanj, kar je več kot fantastičen rezultat in odličen obet za prihodnost.

Veselošolci in veselošolke, ki so si prislužili srebro, so:

5. a: Izak lepej, Julija Siter, Taja Zabukošek, Neža Podkrajšek

6. a: Vid Potisk, Rene Špur, Lovro Kolar

7. a: Gašper Pevec, Filip Madžarič

8. a: Gašper Otorepec, Ula Zabukošek, Lana Leber, Larisa Šibal, Alja Dobnik

Vsem prejemnikom priznanj iskreno čestitamo! Šnofi se strinja.

Tudi šolsko tekmovanje Vesele šole je bilo lepo obiskano, saj smo letos zabeležili kar 21 prijavljenih tekmovalcev, od tega jih je kar 16 prejelo bronasto priznanje.

Veselošolska sezona pa vendarle še ni čisto zaključena. Na šoli bomo izvedli še podelitev priznanj, Čisto posebne pozornosti pa bodo deležni veselošolskit prvaki. A naj to do podelitve priznanj ostane še skrivnost.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem želimo uspešen zaključek šolskega leta in se veselimo uspešnih veselošolskih podvigov v prihodnosti!

Mentor: Tomaž Kurež