V četrtek, 1. 4. 2021, se zaradi prepovedi zbiranja ljudi začasno preneha izvajati vzgojno izobraževalno delo v osnovnih šolah. Pouk v tem času poteka na daljavo, predvidoma do 11.4.2021

Po velikonočnih praznikih smo načrtovali Kocenov projektni teden za vse učence, ki ga bomo morali prestaviti na kasnejši termin, saj ga želimo izvesti v živo.

Učence od 1. do 3. razreda, ki potrebujejo nujno varstvo, morate prijaviti, do srede, 31.3.2021, do 9.00. ure. Nujno varstvo se organizira za otroke in učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca (drugi odstavek 2. člena), kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) šoli predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

POTRDILO

Upam, da bomo uspešno premagali tudi to zaprtje in se čimprej vrnili v šolo. Ostanite prosim doma, nujno varstvo naj bo res v nujnem primeru. Seveda pa razumemo situacijo.

Voščim vam vesele velikonočne praznike in pazite nase :).

Andreja Ocvirk, ravnateljica