Spoštovani!

V skladu z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 je  samotestiranje  obvezno za vse učence od 1. do 9.r in poteka v šoli, trikrat tedensko, načeloma v ponedeljek, sredo in petek, pod nadzorom določene osebe, ki rezultat testa tudi preveri.

Starši predhodno podajo pisno Soglasje, ki ga morate NUJNO VRNITI V ŠOLO, najkasneje do srede, 17.11.2021, ko bo potekalo prvo samotestiranje. V šoli bomo razdelili učencem še tiskane verzije, ki jih naj učenci vrnejo v šolo v torek. Prosimo vas za sodelovanje, saj je pridobivanje teh podatkov za organizacijo dela zelo pomembno. Želim si, da bi bili prav vsi učenci v šoli (215). Na soglasju imate tudi obrazložitev: V primeru nesoglasja za vas velja šolanje na daljavo.

Teste prinesejo učenci s sabo v šolo. Dvignete jih v lekarni, z zdravstveno izkaznico otroka (pripada vam 15 na mesec).

Učencem, ki izpolnjujejo pogoj cepljenja ali prebolevnosti (le ta trenutno velja do 6 mesecev) NI potrebno izvajati samotestiranja. Prosimo, da dokazilo učenci pokažejo razrednikom.

V šoli se bomo temeljito pogovorili z učenci in jih pripravili na izvajanje. Vas pa PROSIMO, da jih opogumite, z njimi predhodno SAMI izvedete teste doma (morda že kar jutri zjutraj). Nekateri so že sedaj izvajali samotestiranje. Objavljamo tudi posnetek samotestiranja in infografiko, ki vam bo v pomoč.

Ker je stanje res zaskrbljujoče in je tudi na naši šoli bilo zadnje dni kar nekaj okužb učencev, se bomo tudi pri rednem delu še dodatno trudili, da izvajamo nujne dejavnosti, čim manj mešamo skupine in tako ohranjamo učence ves čas šoli.

Svojim otrokom boste najbolj pomagali z vašo pozitivno naravnanostjo. Ne vnašajte strahov, četudi jih imate. Otroci so zelo prilagodljivi in nas znajo še kako presenetiti :).

Iskrena hvala vsem za sodelovanje. Vsi starši ste prejeli tudi elektronsko sporočilo z navodili.

Lep pozdrav.

Andreja Ocvirk

13314_Soglasje (2)

samotestiranje_infografika_mz_0

Samotestiranje 7-letnika – prikaz

Prikaz samotestiranja NIJZ