V petek, 24. 6. 2024, je v IKC-ju v Šentjurju potekala prireditev Zlati bralec, ki poudarja pomembnost branja in dosežkov na bralnem področju. Vsako leto jo organizira Društvo prijateljev mladine Šentjur.

Namenjena je mladim bralcem, ki so skozi vsa šolska leta izkazali izjemno zagnanost, predanost in ljubezen do knjig. Prireditev služi kot priznanje in motivacija za nadaljnje bralne podvige ter spodbuja kulturno rast in izobraževanje.

Naslov Zlati Bralec si prislužijo učenci in učenke, ki preberejo največ knjig in pokažejo izjemno razumevanje prebranega gradiva, ki ga kritično interpretirajo, literaturo pa se naučijo povezovati z resničnim življenjem.

Mlade bralce iz šentjurske občine je nagovoril in z zanimivimi točkami zabaval Nik Škrlec, ki je tudi sam strasten bralec. Vsem navzočim je skozi svoj nastop razkril, da nagrada Zlati bralec ni le papirnato priznanje za prebrane knjige, temveč predstavlja tudi simbol radovednosti in poguma za odkrivanje novih svetov, ki jih ponuja literatura kot pripomoček za širjenje obzorij duha.

 

Zlati bralci in bralke od leve proti desni: Lovro Kolar, Neža Fidler, Nina Horvat, Mija Dečman, Marja Klančar, Klara Brglez, Klara Zabukovšek.
 
Mentor: Tomaž Kurež