Zavarovalnica Triglav vsako leto omogoči 4500 otrokom iz vse Slovenije ogled spektakla v Planici, kjer se pogumni orli podajo v višave. Letos smo lahko še posebej veseli, saj je bila izbrana prav naša Osnovna šola Blaža Kocena Ponikva in učenci so se tega res razveselili.

V četrtek, 30. 3. 2023, smo se tako v zgodnjih jutranjih urah odpravili proti naši velikanki pod Poncami. Po dolgi vožnji smo le prispeli v prekrasno dolino in zadnji kilometer ob pogledu na ponosno skakalnico, prepevali tisto znano Avsenikovo vižo, ki gre takole: »Planica, Planica, snežena kraljica! Le kdo je ne pozna – lepoto iz snega? Skakalci kot ptice letijo pod nebo in slavo Planice v širni svet neso.«

Z različnimi navijaškimi transparenti in s polepljenimi zastavicami v barvah slovenske zastave, ki so krasila naša lica, smo se prebili v bližino skakalnice. Ogledali smo si poizkusno serijo in kvalifikacije. Ob glasnem navijanju smo pripomogli k temu, da so slovenski fantje osvojili najvišja mesta.

Pred povratkom nazaj smo se okrepčali še s toplo malico in prisluhnili Evi Boto, Nipketu in Challetu Salletu, ki so prepevali na glasbenem odru. Prijetno utrujeni, a polni lepih spominov smo zaključili športno-navijaški dan, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Kako pa so dan doživele učenke, si lahko preberete spodaj:

Moji vtisi s tega izleta so bili odlični! Zelo smo se zabavali in naši Slovenci so bili zelo zelo uspešni, zasedli smo 1. , 2. in 3. mesto. Ustvarili smo veliko lepih spominov, na avtobusu in v Planici. Zaradi navijanja in petja smo mnogi izgubili tudi glas. Odlična izkušnja – 10/10 … Bi še ponovila.

Teja Zabukovšek

Že zgodaj zjutraj smo se zbrali pred osnovno šolo na Ponikvi. Zgodnje ure nam niso zmanjšale nasmeškov na obrazu, seveda smo bili tudi polni pričakovanj. Sploh tisti, ki so danes prvič videli prelepo letalnico bratov Gorišek. Na avtobusu je vladalo super vzdušje, celo pot do Planice smo prepevali najrazličnejše pesmi. Najraje pa Avsenikovo Planico. Ko smo prispeli v dolino pod Poncami, se je že odvil prvi trening, občudovali smo lahko nekaj dolgih poletov drugega treninga. Ob 10. uri so se pričele kvalifikacije. Kar na začetku smo videli šest slovenskih, še ne tako izkušenih, mladeničev, ki se jim žal ni uspelo uvrstiti na tekmo. Kasneje sta se Lovro Kos in Rok Masle, še z nekaj rezerve v skoku, uvrstila na tekmo. Najbolj razburljiv del dneva pa je bila seveda zadnja peterica s kar tremi našimi orli. Anže Lanišek, Timi Zajc in Domen Prevc so odlično opravili svoje delo in se zasluženo razvrstili na prva tri mesta. Še dva sta bila na vrhu, Kraft in Granerud. Vsi smo nestrpno čakali, kaj bosta pokazala najboljša skakalca te zime. Oba sta zaostala za našimi! Noro! Navijači smo ponoreli, vzdušje je bilo enkratno. Res odlični obeti za ta konec tedna, ko so na sporedu še dve posamični tekmi in ena ekipna, kjer verjamem, da lahko z dobrimi osmimi skoki posežemo do najvišje stopničke. Po kvalifikacijah smo pomalicali in se polni energije odpravili nazaj proti domu. Seveda smo maksimalno uživali v vožnji. Res je bila super izkušnja, ki si jo bomo zapomnili do konca življenja, saj smo jo preživeli s prijatelji, kar je še lepše. Moramo biti res ponosni, da smo Slovenci in da imamo tako vrhunske športnike. Majhen narod, a smo vseeno v svetovnem vrhu! Zato pridite glasno podpreti slovenske orle v Planico naslednje dni.

Iva Zabukovšek

POTEP V PLANICO

Polet v Planico je bila zagotovo odlična zamisel! Zelo smo se zabavali in skupaj preživeli čas, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Naši Slovenci pa tudi niso razočarali, zasedli so namreč 1., 2. in 3. mesto. Mislim, da se je vsakemu izmed nas izlet vtisnil v lep spomin. To je bila vsekakor odlična izkušnja in še bi jo ponovila. Če ima še kdo premisleke, ali oditi v Planico ali raje ostati doma, je prva možnost zagotovo prava izbira.

Nina Horvat

Današnji dan mi je bil zelo všeč, saj smo se imeli super. Še boljše je bilo, ker so naši orli dosegli trikratno zmago. Super je bilo v družbi prijateljev in sošolcev. Odlična izkušnja!

Taja Zabukošek