Kot smo napovedali, sta v času prvomajskih počitnic sestrici Zabukovšek odpotovali v Ukrajino. Klara in Nika sta se namreč udeležili meddržavnega tekmovanja v hitrem in zanesljivem računanju.

Devetošolka Nika se je pomerila med petindvajsetimi dekleti v starostni skupini od 7. razreda osnovne šole do 4. letnika srednje šole po našem šolskem sistemu in osvojila odlično 4. mesto. To je Nikina najboljša uvrstitev v letih njenega udejstvovanja na meddržavnem tekmovanju v hitrem in zanesljivem računanju. Tako je kot osnovnošolka zaključila svojo kariero v hitrem in zanesljivem računanju z zavidanja vrednim rezultatom.  Zelo smo ponosni nanjo, saj je nenazadnje v svet ponesla tudi ime šole.

Tretješolka Klara pa se je pomerila med devetindvajsetimi tekmovalkami in tekmovalci od 1. do 3. razreda. Osvojila je 28. mesto. To je zanjo gotovo dragocena izkušnja, saj se na meddržavnih tekmovanjih pomerijo le tisti, ki so najboljši v svoji domovini. Želimo ji, da ji to še kdaj uspe.

Obema iskreno čestitamo in verjamemo, da bomo še slišali za njiju.

Vse pohvale pa gredo tudi njunim staršem, ki so ju znali motivirati in jima nesebično stojijo ob strani. Niko so vsa leta spremljali na tekmovanjih, ki so se odvijala v različnih državah udeleženkah. To leto pa se jim je pridružila še Klara.

Mentorice krožka

Galerija slik