Ker so nas počitnice in veselje ob zaključku šolskega leta prehiteli, sedaj z veseljem objavljamo nekaj utrinkov z gostovanja našega Mladinskega zbora OŠ BK Ponikva, na mednarodnem tekmovanju pevskih zborov v Bratislavi, na Slovaškem. Festival je potekal od 15. do 18.6.2017. Udeležilo se ga je 19 pevcev.

Že prvi dan smo sodelovali na otvoritvenem koncertu v Jezuitski cerkvi na Frančiškanskem trgu, v samem centru čudovitega mesta. Tudi naslednji dan smo imeli koncert v glasbeni dvorani Klarisky Music Hall. Sobota je bila tekmovalni dan. Naš nastop je bil že dopoldan ob 10.30. uri v Mirror Hall of the Primate’s Palace, zato smo zgodaj vstali in se dobro upeli. Prepevali smo v čudoviti in akustični dvorani. Na festivalu so sodelovali mnogi zbori iz različnih držav: Češke, Litve, Slovaške, Slovenije in Poljske. Naš program je obsegal: L. Firšt – Pesem kostanjev, B. Ipavec – Domovini, A. Makor – Za dva groša fantazije in A. Čopi – Svatovske pesmi iz Istre. Mednarodna žirija nam je namenila SREBRNO PRIZNANJE, na kar smo zelo ponosni. Zahvlajujemo se tudi učiteljici Franji Prezelj in korepetitorki  Zali Irgolič. Poleg prepevanja z drugimi zbori, smo si ogledali zelo prijetno mesto Bratisalvo, se udeležili izleta z ladjo po Donavi ter se zabavali in družili na ulicah, v hotelu in na avtobusu.

Zbor letos zapušča kar 10 devetošolcev, ki so priznanje JSKD za večletno sodleovanje v zboru, prejeli tudi na območni reviji. Upamo, da bodo prepevali tudi v bodoče! Kot vsako leto tudi to jesen prihajajo novi. Vabljeni mladi pevci!