Pozdravljeni!

Trenutno manjka na šoli kar nekaj učencev, ki so večinoma v karantenah (okužbe družinskih članov), nekaj je tudi pozitivnih, doma v izolaciji. Do srede, 2.2.2022, je v karanteni in ima delo na daljavo tudi celoten 2. B razred. Posameznim oddelkom dnevno pošiljam pismo za starše in vas obveščam o dodatnih ukrepih kot so samotestiranje za učence vsak dan.

Danes zjutraj sicer v šoli nismo odkrili novih okužb in upamo, da se v naslednjih dneh stanje izboljša. Nekateri oddelki so povsem brez težav, v določenih pa se močno spopadamo z okužbami in karantenami. A v prihodnjih dneh se mnogi že vračajo.

V oddelkih, kjer manjka večje število učencev postopno prehajamo na t.i. hibridni način pouka (k pouku v živo vključimo učence, ki so doma). Prosimo za sodelovanje in potrpljenje, saj smo tudi zaradi odsotnosti zaposlenih in kriznih razmer vsi dodatno obremenjeni in delamo po najboljših močeh.

Še pojasnilo glede skrajšanja izolacije za učence: Sedmi dan od pozitivnega PCR testa lahko opravite HAG test pri izvajalcu (ne velja samotestiranje doma) in če je otrok negativen in seveda brez vročine ali drugih znakov, se lahko osmi dan vrne v šolo.

Za dodatne informacije in pomoč smo vam na voljo.

Z lepimi pozdrav.

Andreja Ocvirk