V torek, 12. 3. 2024, je potekal, sedaj že tradicionalni 34. medobčinski otroški parlament, v prostorih Razvojne agencije Kozjansko v Šentjurju. Udeležili so se ga učenci višjih razredov iz sedmih šol občine Šentjur in občine Dobje.

Učenci so, že drugo leto zapored, razpravljali na temo: DUŠEVNO ZDRAVJE OTROK IN MLADIH. Iz OŠ Blaža Kocena Ponikva so na parlamentu sodelovali: Mija Dečman in Marja Klančar iz 9. r, Anej Ferlež in Timotej Madžarič iz 8. r ter Eva Dečman iz 7.r. Gostje otroškega parlamenta, mag. Tadeja Batagelj ter psihologa Domen Kralj in Adela Vlašič Tovornik, so spregovorili o svojem delu, izkušnjah in aktualnih vprašanjih, s katerimi se srečujejo pri svojem vsakodnevnem življenju in delu z mladimi. Mladi udeleženci pa so zaupali katere so težave, ki jih pestijo tako v šoli kot tudi doma ter aktivno in ustvarjalno iskali rešitve.

Po končani debati so parlamentarci izbrali kandidatko, Pio Seničar iz OŠ Dramlje, ki se bo, 8. aprila 2024, udeležila 34. nacionalnega otroškega parlamenta v Ljubljani.