Učenci turistične vzgoje in njihova mentorica iz OŠ Štore so se prijazno odzvali našemu vabilu in prišli na izlet na Ponikvo. Z velikim veseljem smo pripravili program gostovanja in se potrudili, da so se v našem kraju prijetno počutili.

Ob prihodu smo jim izrekli besede dobrodošlice in jih pogostili s sladico, ki smo jo pripravili sami. Z njo smo gostom predstavili del zanimive in bogate preteklosti našega kraja. Gre za kulinarični produkt, ki ga še razvijamo, ni pa skrivnost, da sta temeljni sestavini sladice jabolka in orehi, za bogatejši okus in prijetnejši videz pa sta ji dodana domač sladoled in jabolčni čips.

Sledila je predstavitev posameznih družbenih in naravnih znamenitosti kraja. Pot ogleda nas je vodila skozi Spominski park do Slomškovega trga. V cerkvi sv. Martina smo poskrbeli za prijetno presenečenje in skupaj z gosti uživali v glasbenem delu programa. Hvala ge. Mariji Klančar za igranje na orgle in seveda našim fantom in dekletom za odličen nastop.

V cerkvi nas je prijazno pozdravil tudi g. župnik in poleg naših vodičk predstavil najbolj zanimive elemente bogato okrašene cerkve.

Pot smo nadaljevali po Poti miru do velikonočnice, v spomladanskem času najbolj obiskane turistične točke na Ponikvi.

Po vrnitvi k šoli smo se okrepčali z domačim jabolčnim sokom in različnimi sladicami, ki smo jih prav tako pripravili sami. Za še prijetnejše vzdušje pa kje poskrbel Aleš s harmoniko. Sledilo je zaključno druženje ob športnih aktivnostih. Štorovčane smo povabili na igro T-balla in kmalu ugotovili, da jih bomo v tem športu težko premagali.

Pred slovesom smo se učencem in učiteljicama prijazno zahvalili, jih obdarili z darilom naše ravnateljice, plišastim medvedkom, promocijskim materialom in knjižno kazalko – darilcem, ki smo ga izdelali sami. Tudi pri tem izdelku smo se potrudili, da bi učenci ohranili obisk pri nas v lepem spominu in bi Ponikvo še kdaj obiskali.

Učenci TVZ in mentorica Mateja Bevc